◊ Home  ◊ Visie  ◊ Therapeut  ◊ Contact & tarieven  ◊ Inspiratie  ◊ Cliëntervaringen 

◊ Therapie  ◊ Healing  ◊ Familieopstelling  ◊ Leef je liefde Therapie / coaching

Tijdens dit traject staat jouw persoonlijke groeiwens voorop. Alles wat jou ervan weerhoudt om ten volle van jezelf en je leven te genieten is welkom.

Wanneer uiteenlopende vormen van angst, woede en verdriet je belemmeren in je leven is dit een heel geschikt traject. Misschien heb je last van depressie of burn-out, ben je overprikkeld door hoogsensitiviteit, of zit je om een andere reden niet lekker in je vel. Maar ook wanneer je gewoon wilt werken aan je innerlijke groei is dit een mooi pad om te volgen. Je bent welkom met datgene waar jij in vastloopt.

Je krijgt inzicht in de kern van waar jouw gevoelens en gedrag vandaan komen. Je leert met compassie naar jezelf en dat wat er in jou leeft te kijken. Samen bewegen we naar groei op het gebied waar jij het nodig hebt, waardoor je je gelukkiger en meer in evenwicht gaat voelen.

Je gaat je opnieuw met je lichaam verbinden. Door waar te nemen in je lichaam en de tekenen van je lichaam te volgen krijg je er meer bewustzijn op. Je beweegt uit je oude patronen naar meer ontspanning.

Binnen lichaamsgerichte psychotherapie wordt bewust contact gemaakt met het lichaam door middel van ademhaling, beweging en geluid. Het fijne van deze therapie is dat bewust stil staan bij dat wat je in je lichaam ervaart, maakt dat je dichter bij jezelf komt. De informatie die je krijgt als je echt naar je lichaam luistert is heel waardevol, omdat wat je lichaam je laat voelen altijd waar is.

Tijdens de sessies worden vormen als emotioneel lichaamswerk, bio-energetica, ademwerk, bodydrama, (familie)opstellingen en gestalt ingezet. Dit zijn ervaringsgerichte methoden die je meer inzicht in jezelf en doorstroming in je lichaam brengen. Belemmerende gedragspatronen worden inzichtelijk en lichamelijke/emotionele blokkades bewust. Vaak zijn deze al vroeg in de ontwikkeling ontstaan.

Meer over mijn manier van werken en mijn visie over innerlijke groei en heling vind je hier.

Lichaamsgerichte therapie is geschikt voor mensen met uiteenlopende vragen op het gebied van:
- Verbeteren van relaties;
- Vermindering van klachten door stress;
- Grenzen voelen en aangeven;
- Hoogsensitiviteit;
- Hoogbegaafdheid;
- Burn-out/ oververmoeidheid;
- Omgaan met rouw en verlies;
- Psychosomatische klachten;
- Diverse vormen van angst;
- Omgaan met emoties als woede en verdriet;
- Verwerking van trauma;
- Depressiviteit;
- Ontwikkeling assertiviteit;
- Vragen m.b.t. innerlijke groei."Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen." - Roger Ascham