◊ Home  ◊ Therapie  ◊ Therapeut  ◊ Contact  ◊ Inspiratie  ◊ Cliëntervaringen 

◊ Individuele therapie  ◊ Familieopstelling  ◊ Trainingen Familieopstelling

Tijdens een familieopstelling worden onbewuste emotionele verbindingen in relaties zichtbaar gemaakt. Je bent onderdeel van een groter geheel, daarom is een probleem dat jij ervaart soms groter dan jijzelf. Voorbeelden van zaken die in families spelen, die invloed op jouw leven kunnen hebben, zijn: ernstige ziekten, vroeg of onnatuurlijk overlijden, buitenechtelijke relaties, geweld, oorlogsverleden, familiegeheimen, etc.

Wanneer je ergens in vastloopt, dan kan het helpen om in je familiesysteem te onderzoeken wat er de oorzaak van is. In een individuele sessie (je familie is hier niet bij aanwezig) kijk je hoe iedereen ten opzichte van elkaar staat door ieder op zijn eigen plek neer te zetten in de ruimte en deze plek te ervaren. Vanuit compassie met iedereen in het familiesysteem wordt onderzocht waar beweging mogelijk is zodat de onderlinge banden gezonder kunnen worden.

De manier waarop het werkt lijkt vaak magisch. Je voelt de energie van de persoon op de plek waar je hem/haar hebt neergezet. Een verklaring hiervoor geeft de veldtheorie van Rupert Sheldrake. We zijn allemaal onderdeel van een veld dat ons met elkaar verbindt. Tijdens de opstelling functioneer je als een soort ‘radio’. Je pikt als ontvanger de energie van de ander op uit dit veld. Dit werkt bij iedereen. Je hoeft er geen speciale vaardigheden voor te hebben.

Voorafgaand aan de opstelling is er eerst een intake. Dit is een kennismaking om te bepalen of dit de juiste weg is voor jou en om te onderzoeken wat de precieze vraag voor jouw persoonlijke opstelling is. Tussen de intake en de opstelling doe je een klein onderzoek naar je familiegeschiedenis.

Tijdens de opstelling stellen we naar aanleiding van jouw specifieke vraag je familie op. Dit kan op twee manieren. De eerste is met poppetjes, die de verschillende familieleden voorstellen. De tweede manier is met matjes die op de vloer liggen, die de verschillende familieleden voorstellen.

Voor een opstelling kom je eerst een keer langs voor een intakegesprek en op een later moment voor de opstelling zelf. De intake van 45 tot 60  minuten is € 45,- en de opstelling van 60 tot 75 minuten is € 75,-. Er is een vergoeding mogelijk vanuit je aanvullende verzekering. Kijk hier hoe dat bij jouw verzekering zit."Wil je de gevangene zijn van je verleden of de pionier van jouw toekomst?" - Deepak Chopra